Brouwerij tour Praag

4.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

Als je in Praag geen bier hebt gedronken, heb je de stad niet goed leren kennen. Een bierliefhebber moet tenminste drie bekende Tsjechische biersoorten hebben geproefd: Pilsner Urquell, Gambrinus en Budvar. Maar er zijn veel meer bekende merken zoals Radegast, Staropramen en Zlatopramen. Lokaal in Praag is Flek een must, een sterk donker bier met een kruidige nasmaak, gebrouwen in de microbrouwerij U Fleku. Bier in Tsjechië is soms zelfs goedkoper dan een flesje bronwater.

Voor groepen van meer dan 12 personen kunnen we een pizzeria regelen. Geef hier het aantal pizza’s aan.

Beschrijving

Op Biertour in Praag

Op Biertour in Praag, een sociale bierproeverij in een historische bierhal. Naast de grote bierbrouwerijen zoals Pilsner Urquell, Budvar en Staropramen zijn er ook een aantal microbrouwerijen die uitstekende pils en donkere bieren brouwen. Tijdens de bier safari brengen we een bezoek aan zowel kleine als grote brouwerijen. Als je in Praag geen bier hebt gedronken, heb je de stad niet goed leren kennen. Elke bierliefhebber moet tenminste drie bekende Tsjechische biersoorten geproefd hebben: Pilsner Urquell, Gambrinus en Budvar. Maar er zijn veel meer bekende merken zoals Radegast, Staropramen en Zlatopramen. Bier in Tsjechië is soms zelfs goedkoper dan een flesje bronwater.

Tijdens de biertour ligt de focus op het vakmanschap van het bierbrouwen. We drinken natuurlijk wel bier, maar dan op een verantwoorde wijze!

Bier - de Tsjechische nationale drank

Tsjechisch bier is niet alleen bekend in de hele wereld, maar het hoort volgens liefhebbers en kenners ook echt bij de beste ter wereld. Volgens de statistieken is er dan ook geen land waar meer bier geconsumeerd wordt. Elke inwoner drinkt gemiddeld maar liefst 160 liter bier per jaar. In Nederland is dat maar ongeveer de helft.

De bier tour

De tour vindt dagelijks om 12:00 en om 15:00 plaats. De tour duurt zo'n 3 uur. Ga mee met onze bierspecialist op de Praag biermeestertour en proef tot elf verschillende soorten bier. Je bezoekt de drie meest bekende micro-brouwerijen in Praag. Leer alles over brouwtechnieken, -tradities en echt bierproeven direct van de meesters. Geniet van lekkere typisch Tsjechische hapjes in een echte bierhal (U Fleků).

Vergroot jouw kennis over bierbrouwen en bierproeven! Dit is je kans om bij de echte biermeesters een kijkje achter de schermen te nemen. Leer alles over traditionele en moderne brouwtechnieken en ervaar hoeveel werk en vakmanschap achter een lekker biertje zit. Bovendien geniet je van de lekkerste lokaal gebrouwen biertjes.

Duur: 3 uur

Onze tip: lokaal in Praag is de Flek een must. De echte kenner heeft een Flek geproefd, een sterk donker bier met een kruidige nasmaak, alleen gebrouwen in de microbrouwerij U Fleků. Hier kun je je ook tegoed doen aan Tsjechische kost zoals varkensvlees, rundvlees, goulash, worst, eend en kip.

 • Bezoek van 3 microbrouwerijen
 • Proef tot 11 verschillende soorten Tsjechisch bier
 • Insider tips en feiten over geschiedenis en legendes van Praags historische Nove Mesto
 • Brouwtechnieken en tradities van de bier meester
 • Tsjechische hapjes

Video

Stel een vraag

  1 beoordeling voor Brouwerij tour Praag

  1. 4 out of 5

   Anoniem

   Top! We hadden het erg naar onze zin.

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top