Kanoën op de Sázava dagtrips

4.00 out of 5
(5 klantbeoordelingen)

In het Boheemse Hoogland, vlak onder Praag stroomt de Sázava – een van de mooiste rivieren van Tsjechie. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, waterliefhebbers en actieve mensen die hier naartoe komen met de bekende nostalische trein „Sázava Pacifik“ vanwege de romantiek. Sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilt. Lekker kanovaren en genieten van de prachtige omgeving. Leuke afwisseling voor een stedentrip!

kies gewenste aantal kano’s per type

Kies gewenste aantal kano’s per kanotype.
Peddels zijn inclusief. Per boot is een waterdichte ton inclusief. Zelf waterschoenen meenemen!

Voor de totale kosten dien je nogmaals de gewenste tijd hierboven aan te klikken.

Transfer van eindpunt terug naar startpunt * 

Je kunt per trein of per eigen auto naar het startpunt van de kanotocht komen. Je auto kan ter plekke worden geparkeerd. Terug naar het startpunt kan per trein of per taxi.
De treinrit is goedkoop en het station is vlakbij het eindpunt. Je krijgt van ons enige instructie vooraf. Soms is er enige wachttijd.

De prijs van extra transfer kun je hier kiezen indien gewenst.

Beschrijving

Kanotochten op de Sázava self guided

In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava - een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, watersport liefhebbers en mensen die hier naartoe komen met de bekende „Sázava Pacifik“ trein vanwege de romantiek. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag! Wij organiseren dagtrips op deze mooie rivier. Ideaal te combineren met een bezoek aan Praag!

In de prijs inbegrepen zit het transport van de gehuurde materialen terug naar de startlocatie. Voor tranfer van de deelnemers zijn er diverse keuzes mogelijk die hieronder uitgelegd worden.

Je kunt per trein of per auto naar het startpunt komen. Je auto kan ter plekke worden geparkeerd. Terug naar het startpunt kan per trein. Je kunt de transfer van de deelnemers natuurlijk ook uit handen geven en aan ons uitbesteden, wij plannen graag een taxi (pendelbusje) of taxi (pendelbusje) voor jullie in.

Vervoer terug van eindpunt van de tocht naar startpunt kan dus op de volgende manieren, de keuze maak je in het boekingsformulier:

 • trein, een treinkaartje kost circa 2 EUR, zelf te betalen ter plekke
 • gedeeld taxibusje, er kan een wachttijd zijn
 • privé taxi, zonder wachttijd

Route naar startpunt vanuit Praag

Als je vanuit Praag naar het startpunt komt is wellicht de leukste transfer in de Sázava vallei per trein. Het is de historische, uit 1895 stammende treinverbinding, gehouwen in de rotsen langs de steile oevers van de rivier. De trein kreeg de bijnaam "the Sázava Pacific Railway". Meer informatie op www.pacifikem.cz.

Je kunt natuurlijk ook met eigen vervoer naar het startpunt komen en daar je auto parkeren. Vanuit het eindpunt kun je dan per trein weer terug naar het startpunt waar je je auto geparkeerd hebt. Het treinritje duurt tussen de 15 minuten en een half uur afhankelijk van de verbinding. Desgewenst regelen we een taxi die je brengt naar het startpunt en je weer ophaalt bij het eindpunt.

Handig om te weten & tips

 • Op de twee volgende tabs staat de meest twee meest populaire eendaagse tours in de benedenstroom van de Sázava beschreven met daarbij een kaartje.
 • Je kunt kiezen uit diverse typen kano's en rafts. O.a. polyester 2-persoons kano van het type Vydra, of 6-persoons opblaasbaar rubberen rafts van het type Colorado of kajaks van type Swing. Verder natuurlijk neopreen wetsuits en noodzakelijke materialen.
 • In de zomerperiode is er in de bovenstroom soms (te) weinig water in de Sázava. Wij laten dit ruim op tijd weten in de boekingsbevestiging. De route 1 komt dan te vervallen. Je wordt dan omgeboekt naar route 2. Als ook daar te weinig water is zullen we de betaalde reissom restitueren.
 • Wij organiseren ook meerdaagse kanovakanties op de rivier Sázava. Ideaal te combineren met een bezoek aan Praag! Diverse varianten mogelijk: van 2- tot 7-daagse tochten. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over meerdaagse tours op de Sázava.
 • Als je de dagtrip naar de Sázava vallei vanuit Praag onderneemt zou je kunnen overwegen om een overnachting op een camping aan de Sázava bij te boeken. Wij kunnen zorgen voor noodzakelijke transfers, tentjes en matjes. Ook zijn er natuurlijk overnachtingen in hostels of huisjes mogelijk.

Video

Route 1: Čerčany - Týnec nad Sázavou

Tijdens de tocht kom je 4 stuwen tegen die je moet passeren.

De Sázava is op dit segment niet vaak “doorgeknipt” door stuwen, de stroom is rustig. De rivier biedt af en toe een verrassend vergezicht naar de omgeving, zo zie je plotseling de burchtruïne Zbořený kostelec uit het niets rijzen. Ook zijn er diverse opties om te stoppen voor kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld de ruïnes van juist dit ooit sprookjesachtige kasteel. De stad Týnec nad Sázavou met een authentieke burcht omsluit de rivier aan allebei de oevers.

 • Details: klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs.
 • Afstand: 14 km

Detailkaart van de rivier

Detailkaart (helaas alleen in Tsjechisch beschikbaar) van het riviersegment Čerčany tot Týnec nad Sázavou met alle mogelijk details over stuwen, high lights, gastronomie en veel meer. Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart.

Als je de kaart op je mobiele telefoon wilt bekijken kun je op de groene balk klikken. De kaart opent dan als volledig scherm.

Route 2: Týnec nad Sázavou – Pikovice

Vooral bij een hoger water niveau (150 cm) zijn met name opblaasbare kano's en rafts aan te bevelen.

Op deze dagtrip ga je - volgens velen - het mooiste stuk van de Sázava zien. Start kan in Krhanice (verkorte route) of in Týnec nad Sázavou.

De rivier beproeft je handigheid in het besturen van de kano. De ontelbare stroomversnellingen spelen met de boot. De omgeving is betoverend; je vaart langs hoge rotswanden door een canyon. De hellingen zijn bosachtig en overal langs de rivier staan hutjes en huisjes die voor recreatie dienen.

In Pikovice stroomt de Sázava uit in de Vltava en daar eindigt de dagtocht op de Sázava.

 • Details: klasse ZW - WWII, geschikt voor de meer ervaren peddelaars.
 • Afstand: 16,5 km
 • Laatste afvaart route 2 is 14:00.

Detailkaart van de rivier

Detailkaart (alleen in Tsjechisch) van het riviersegment Týnec nad Sázavou tot Pikovice met alle mogelijk details over stuwen, high lights, gastronomie en veel meer. Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart.Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart.

Als je de kaart op je mobiele telefoon wilt bekijken kun je op de groene balk klikken. De kaart opent dan als volledig scherm.

Stel een vraag

5 beoordelingen voor Kanoën op de Sázava dagtrips

 1. 4 out of 5

  Luit van Hunenstijn

  Was erg leuk. Mooie omgeving.
  Succes en misschien tot de volgende keer

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 2. Luit van Hunenstijn

  We zijn al weer een paar dagen terug van de kanotocht op de Sazava. Al met al een groot avontuur met een paar obstakels…..

 3. Luit van Hunenstijn

  Beste,

  Ons weekendje zit er weeral op & het was een succes 🙂

  Taxi was er mooi op tijd & heenrit is vlot verlopen. Taxichauffeur wist echter niet exact waar we moesten zijn dus ter plaatse hebben we wel nog even moeten zoeken. Voor we dan effectief vertrokken waren was er al heel wat tijd verlopen.

  Uiteindelijk is het weer dan omgeslagen en is het beginnen onweren, waardoor we eigenlijk slechts tot bij de eerste stop zijn gevaren. Daar hebben we taxi chauffeur & kanobedrijf gebeld, niet eenvoudig om uitgelegd te krijgen waar we net zaten, maar ze zijn ons zonder problemen komen oppikken.

  Al bij al dus goed verlopen, bedankt voor de activiteit!

  Mvg,
  Dimitri

 4. Luit van Hunenstijn

  Was erg leuk. Mooie omgeving.
  Succes en misschien tot de volgende keer

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 5. 4 out of 5

  Luit van Hunenstijn

  Beste,

  Ons weekendje zit er weeral op & het was een succes

  Taxi was er mooi op tijd & heenrit is vlot verlopen. Taxichauffeur wist echter niet exact waar we moesten zijn dus ter plaatse hebben we wel nog even moeten zoeken. Voor we dan effectief vertrokken waren was er al heel wat tijd verlopen.

  Uiteindelijk is het weer dan omgeslagen en is het beginnen onweren, waardoor we eigenlijk slechts tot bij de eerste stop zijn gevaren. Daar hebben we taxi chauffeur & kanobedrijf gebeld, niet eenvoudig om uitgelegd te krijgen waar we net zaten, maar ze zijn ons zonder problemen komen oppikken.

  Al bij al dus goed verlopen, bedankt voor de activiteit!

  Mvg,
  Dimitri

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.